x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Adevărul "e decât unu’ singur". Şi nu-i la Cartianu

Adevărul "e decât unu’ singur". Şi nu-i la Cartianu

28 Feb 2012   •   21:00

Scandalul legat de arestarea lui George Costin, secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, i-a ga­sit pe slujbasii de la Adevarul aro­gandu-si meritul de a fi contribuit sem­ni­ficativ la decapitarea unei mafii despre care abia daca au umplut o pagina de ziar. Se stie ca furtul se prac­tica in presa romaneasca nu de ieri, de azi. Dar trebuie sa ai nevoie de mult tupeu, uneori confundat cu ne­pu­tinta, sa pui laolalta niste litere care sa dea urmatorul titlu: "Re­vo­lu­tionarul din Guvern a ajuns dupa gratii. Campania Adevarul a decapi­t­at mafia!".

Jurnalul National a scris despre ma­gariile lui George Costin inca din au­gust 2006, cand era implicat in scan­dalul cartie­rului ANL Henri Coan­da, numarul articolelor care il pri­veau pe secretarul de stat fiind mai mult de o duzina. Dar si in ianuarie anul acesta Jurnalul National a prezentat protocolul incheiat intre George Costin si PDL, prin care partidul de guvernamant isi cumpara, pe fondul protestelor din Piata Universitatii, tacerea revolutionarilor condusi de el. Tot noi am aratat cum a incasat intre 100 si 300 de milioane de lei vechi, de la fiecare revolutionar caruia urma sa-i reprezinte, chipurile, interesele. Pentru ca acum, intr-un stil tipic galinaceu, Cartianu sa se laude cu ouale facute de altcineva.

Poate Cartianu, daca ar fi avut timp sa citeasca Dictionarul Explicativ al Limbii Romane si nu sa se intalneasca cu tigani burtosi pe langa fosta Primarie a Sectorului 1, ar fi deslusit definitia campaniei de presa: o mobilizare a opiniei publice prin arti­cole publicate in presa, in fa­voa­rea sau impotriva unei situatii, unei cauze, unei persoane etc. Chiar si pentru novici in ale limbii romane, asta inseamna mai mult de un articol, o stire si un editorial aparute la gaze­ta.

×