x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bacşişul va fi impozitat şi după 1 iunie!

Bacşişul va fi impozitat şi după 1 iunie!

29 Mai 2015   •   17:53
Bacşişul va fi impozitat şi după 1 iunie!

După ce Guvernul a anunţat că impozitarea impusă recent va fi eliminată de la 1 iunie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, vine acum cu un nou program de lucru.

Impozitul pe bacşiş rămâne până la aprobarea noului cod fiscal. Vina o dă pe parlamentari şi circuitul legislativ şi anunţă că oamenii de afaceri mai au ceva de aşteptat până când vor scăpa de impozitarea bacşişului, scrie antena3.ro.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat la mijlocul lunii mai că obligativitatea taxării bacşişului urmează să fie eliminată. Se estima că renunţarea la bacşiş ar putea fi operată rapid, de la 1 iunie.

Citeşte şi E oficial! Bacşisurile vor fi impozitate începând cu data de 1 mai

Dar socoteala guvernamentală nu s-a potrivit cu realitatea parlamentară. Şi asta după ce amendamentul la Codul Fiscal a ajuns târziu la Parlament. Însă, până la promulgare, comercianţii sunt obligaţii să se conformeze legii, adică să emită în continuare un al doilea bon fiscal pentru bacşiş.

Altfel, cei care vor fi găsiţi cu mai mulţi bani în casele de marcat vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 2000 şi 25 de mii de lei şi suspendarea activităţii pentru 30 de zile. Schimbările îi derutează pe comercianţi.

Citeşte şi Parlamentul a eliminat prevederile referitoare la impozitarea bacşişului

Decizia de renunţare la impozitarea bacşişului a fost luată la numai o săptămână după introducerea impozitului. Ordonanţa de Urgenţă care defineşte bacşişul şi stabileşte evidenţierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicată, la sfârşitul lunii aprilie, în Monitorul Oficial. Până la promulgarea amendamentului, conform legii bacşişul trebuie trecut pe bon separat şi impozitat cu 16%.

×