x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Carburanţii de pe Autostrada Soarelui, mai scumpi ca în oraşe

Carburanţii de pe Autostrada Soarelui, mai scumpi ca în oraşe

de Cristian Anton    |    14 Iul 2017   •   14:43
Carburanţii de pe Autostrada Soarelui, mai scumpi ca în oraşe

Şoferii care pleacă spre staţiunile de pe litoral vor găsi la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui carburanţi mai scumpi decât în oraşe, iar diferenţa pentru un plin poate ajunge la 10 lei. Acesta nu este un fenomen care caracterizează doar România. La fel se întâmplă şi în Ungaria, Austria sau Germania, unde preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt mai mari decât media. 

 

La staţiile OMV Petrom de la Lehliu şi Murfatlar, de pe A2, benzina standard costă 4,66 lei pe litru, iar motorina standard, 4,60 lei pe litru. Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de pe Calea Ferentari, aleasă aleatoriu, benzina standard are un preţ de 4,49 lei pe litru, adică mai mic cu 3,7%, iar motorina costă 4,47 lei pe litru, cu 2,9% mai puţin. De asemenea, în benzinăria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzină costă 4,54 lei, iar unul de motorină, 4,43 lei. 

Faci economie în oraş

Situaţia este similară şi la Rompetrol, a doua reţea de benzinării din România ca mărime. La staţiile de la Feteşti, de pe A2, benzina costă 4,71 lei pe litru, iar motorina 4,67 lei. În Bucureşti, staţia Rompetrol din Fundeni are un preţ de 4,57 lei pentru benzină şi 4,51 lei pentru diesel, iar la staţia din Constanţa benzina costă 4,59 lei pe litru şi motorina 4,46 lei pe litru. Având toate aceste cifre la dispoziţie, la un rezervor mediu de 50 de litri, se poate economisi în jur de 10 lei dacă se face alimentarea înainte de intrarea pe Autostrada Soarelui. 
 

×
Subiecte în articol: carburanti rompetrol