x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cele mai importante aspecte pe care să le iei în calcul când ești un antreprenor la început de drum

Cele mai importante aspecte pe care să le iei în calcul când ești un antreprenor la început de drum

28 Oct 2022   •   12:29
Cele mai importante aspecte pe care să le iei în calcul când ești un antreprenor la început de drum

Dacă vrei să îți deschizi o afacere sau ești la început de drum când vine vorba de gestionarea unui business și îți dorești să evoluezi profesional, atunci este necesar să iei în calcul cele mai importante aspecte cu privire la acest domeniu și să cauți soluțiile potrivite.

Așadar, dacă îți dorești să capeți experiență și să fii un antreprenor care ia decizii pragmatice, iată care sunt pașii pe care să îi urmezi.

Creează-ți un plan de afaceri l

După ce ai decis modelul de business pe care o să îl folosești, ai nevoie și e de un plan de afaceri bine pus la punct, care să fie bine structurat și să includă toate detaliile legate de desfășurarea activității în cadrul firmei tale. Drept urmare, atunci când pui cap la cap toate aspectele, este necesar să calculezi  bugetul per total, cel de investiții, cel dedicat strategiei de marketing și publicitate sau bugetul pentru plata salariilor și achitarea contribuțiilor către stat.

 

De asemenea, în funcție de domeniul de activitate al afacerii tale, trebuie să achiziționezi aparatele și echipamentele necesare funcționării corespunzătoare. În plus,, de luat în calcul mai sunt și alte aspecte importante, cum ar fi poziționarea sediului, chiria aferentă spațiului respectiv sau contractarea furnizorilor, a firmelor de mentenanță sau a celor de curățenie.

 

De aceea, fiind la început de drum în sectorul de business, să construiești un plan de afaceri de la zero poate fi copleșitor. Când ești la început de drum sau explorezi variante de creștere a ceea ce faci deja, te poate ajuta mentoratul. Mai concret, folosești know-how-ul unui antreprenor experimentat care te ghidează și îți oferă insight-uri prețioase legate de  proiectul pe care vrei să îl dezvolți. Astfel, vei avea o înțelegere mai profundă a mediului local de business și vei învăța din greșelile altora, fără să fii nevoit să le mai faci și tu, deci, vei scuti bani și timp.

Echipa  joacă un rol important

Indiferent de domeniul de activitate pe care îl alegi ori de serviciile oferite, dacă vrei să ai succes în afaceri, ai nevoie de o echipă  bine pregătită și dedicată. Așadar, ca firma ta să atragă cei mai buni oameni de pe piață, trebuie să le oferi salarii pe măsură, plus alte beneficii, cum ar fi cele extrasalariale, care includ bonusuri de performanță, zile suplimentare de concediu sau un program de lucru hibrid. De asemenea, ai nevoie de colegi care să fie la curent cu ultimele tehnologii de pe piață, deci, este indicat să îi trimiți la traininguri și cursuri de specializare.

Promovarea serviciilor, reducerea costurilor și productivitate sporită

Alte aspecte relevante sunt promovarea serviciilor, reducerea costurilor și productivitatea sporită în cadrul afacerii tale. Mai întâi, este indicat să te documentezi - ia pulsul pieței și cunoaște-ți inclusiv competitorii. Acest lucru te va ajuta să reperezi oportunități și să descoperi modalități de îmbunătățire pentru produsele sau serviciile din industria ta.  În egală măsură, ai nevoie să îți promovezi serviciile în mod corespunzător și să îți folosești eficient resursele pe care le aloci eforturilor de comunicare (publicitate, promoții etc).

 

De asemenea, ca să ai un profit pe măsură, e important să ai și o productivitate sporită. Încă de la început e recomandat să fii la curent cu inovațiile din domeniul tău și să faci investiții pe termen lung, mai ales în tehnologie. Iar un alt detaliu pe care să îl iei în considerare este cel al costurilor, care trebuie să fie cât mai reduse. Așadar, ai putea să apelezi la externalizarea anumitor servicii sau la automatizarea acestora.

 

Cu siguranță, gestionarea unei afaceri implică multă muncă, ambiție, decizii pragmatice și răbdare. Pentru că e un  domeniu complex, mereu îți vor prinde bine sfaturile unor antreprenori experimentați, care să te ghideze în această călătorie.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

×
Subiecte în articol: afacere