x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Compania Gorenje caută un partener strategic

Compania Gorenje caută un partener strategic

14 Mar 2018   •   20:27
Compania Gorenje caută un partener strategic

Producătorul sloven de electrocasnice Gorenje a anunţat miercuri că aşteaptă să primească oferte angajante pentru companie până pe 8 mai, transmite Reuters.

 

Gorenje este în căutarea unui partener strategic, pentru a-şi spori eficienţa şi a-şi întări brandul. Trei dintre cei cinci investitori care au depus recent oferte non-angajante pentru companie vor avea permisiunea de a efectua procedura de due diligence, se arată în comunicatul Gorenje.

Toţi cei trei investitori sunt din Asia, sunt prezenţi în sectorul electrocasnicelor şi s-au oferit să cumpere o participaţie majoritară în Gorenje, a precizat compania, fără a da publicităţii numele firmelor interesate.

Publicaţia financiară slovenă Finance a declarat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că printre investitori se află firmele chineze Hefei Meiling, Haier şi Midea. Gorenje, care este printre cei mai mari exportatori din Slovenia, are o capitalizare bursieră de aproximativ 137 de milioane de euro (169,3 milioane de dolari).

În 2017, profitul net a scăzut cu 84 %, din cauza concurenţei strânse şi a costurilor ridicate de producţie. Gorenje este prezent şi pe piaţa din România. AGERPRES

×