x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Avem cele mai proaste drumuri din lume

Avem cele mai proaste drumuri din lume

de Cristian Anton    |    03 Oct 2016   •   19:40
Avem cele mai proaste drumuri din lume
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

România se află pe locul 128 în lume din punct de vedere al calităţii drumurilor, potrivit Raportului Competitivităţii Globale, publicat de Forumul Economic Mondial.

România are cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeană, şi cele mai proaste drumuri din toată Europa, exceptând Republica şi Ucraina.

Dacă românii s-au obişnuit cu acest soi de comparaţie, în legătură cu statele din Europa, mai puţin cunoscut este faptul că România are drumuri mai proaste şi decât majoritatea statelor din Africa şi decât în multe state asiatice, unele măcinate ani la rând de războaie.

Mai precis, România se află pe locul 128 la capitolul calitatea drumurilor, din cele 138 de state care apar în ediţia 2016-2017 a Raportului.

Doar cinci state africane au drumuri mai proaste decât noi. România este în urma unor state ca Ciad (locul 127), Sierra Leone (locul 122), Gabon (locul 121), Malawi (locul 112), Benin (locul 114), Zimbabwe (locul 101), Tanzania (90), Uganda (88), Etiopia (83).

Comparaţia cu statele asiatice este la fel de ruşinoasă. Potrivit datelor din Raport, România are drumuri mai proaste decât ţări ca Bangladesh, Mongolia, Nepal, Vietnam sau Cambodgia.

×