x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Modificare importată la Codul Fiscal. Clădirile care vor fi scutite de taxe și impozite

Modificare importată la Codul Fiscal. Clădirile care vor fi scutite de taxe și impozite

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   15:00
Modificare importată la Codul Fiscal. Clădirile care vor fi scutite de taxe și impozite

Unele clădiri din România vor fi scutite de taze și impozite, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Măsura va aduce o modificare importantă Codului Fiscal.

Este vorba de scutiri de taxe și impozite pentru clădirile declarate monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construire şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate.

Legea se referă, astfel, la „clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, cu modificările şi completările ulterioare”.

Conform proiectului, „în cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a legii pentru completarea art. 456 alin .(1) a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, scutirea se aplică potrivit prevederilor art.III, până la data procesului-verbal de recepţie finală”.

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: clădiri scutiri taxe impozite cod fiscal