x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Contractul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat

Contractul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat

01 Aug 2022   •   12:59
Contractul pentru Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești a fost semnat

CNAIR a semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu-Pitești cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL. Valoarea contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA, iar lungimea acestei secțiuni de autostrada este de 37,4 km.

„CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu-Pitești cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL. Valoarea contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni”, anunță Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lungimea acestei secțiuni de autostrada este de 37,4 km.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt 95 de poduri și pasaje, tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie, două noduri rutiere, la Cornetu și Văleni, precum și ecoduct în zona localității Călinești.

„Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu - Pitești care va traversa efectiv Carpații”, se menționează în comunicatul MT.

×
Subiecte în articol: autostradă sibiu ploiesti