x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Ni se promit 80 de kilometri noi de autostradă

Ni se promit 80 de kilometri noi de autostradă

05 Feb 2016   •   11:33
Ni se promit 80 de kilometri noi de autostradă
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, estimează că până la sfârşitul acestui an ar putea fi predaţi aproximativ 80 de kilometri de autostradă de pe sectoarele Sebeş - Turda, Lugoj - Deva şi Bucureşti - Ploieşti. Mai mult, ministrul promite că va lua măsuri împotriva firmelor neserioase.

„Pentru ca opinia publică să fie totuşi informată, avem nişte kilometri care sunt acum susceptibili de a fi predaţi. Este vorba despre sectoarele de pe Sebeş Turda, de pe sectoarele III şi IV, şi este vorba şi despre sectoarele III şi IV de pe Lugoj-Deva”, a menţionat Dan Costescu, ieri, într-o dezbatere pe tema Master Planului în Transporturi, organizată de Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor.

Potrivit ministrului Transporturilor, la aceştia se adaugă alţi kilometri de pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, urmând ca „undeva, la sfârşitul anului”, să poată fi predaţi, în total, între 75 şi 80 de kilometri de autostradă.

De asemenea, ministrul intenţionează să înfiinţeze o autoritate care să aibă o evidenţă strictă a utilajelor şi a specialiştilor pe care urmează să îi folosească constructorii. „Vor fi blocate utilajele, vor fi blocaţi specialiştii, pentru a nu mai fi folosiţi la ofertarea sau la alte contracte de către alte firme”, a precizat acesta.
 

×