x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Scumpirea locuinţelor frânează

Scumpirea locuinţelor frânează

de Valentin Gros    |    30 Apr 2019   •   17:21
Scumpirea locuinţelor frânează

Preţurile locuinţelor din România vor creşte anul acesta într-un ritm mai lent decât cel din 2018, consideră analiştii imobiliari.

Segmentul rezidenţial a înregistrat anul trecut un avans de numai 5,3%, după salturile mult mai mari, în jur de 10%, consemnate în 2016 şi 2017. Pentru anul în curs, este aşteptată o majorare şi mai modestă.

„Nu cred că toți dezvoltatorii vor reuși să vândă. După calculele noastre, anul acesta se vor finaliza circa 12.000 de apartamente, și e un fel de competiție”, a declarat Andreea Comșa, CEO și fondator al agenției Premier Estate Management, conform Economica.net.

Aceasta spune că „dacă nu ai măcar un bloc din proiect finalizat, ca potențialii cumpărători să vadă exact ce vor achiziționa, e foarte greu să vinzi”.

 

În ultimii ani, pe piața rezidențială din România au intrat jucători precum AFI Europe, cu un proiect rezidențial care va include 190 de apartamente în prima fază, Prime Kapital, cu Avalon Estate de 800 de apartamente, și Marmura Residence, cu 458 de apartamente.

×