x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi ȘOC pe piața imobiliară. Cel mai mare hotel din România devine bloc de apartamente

ȘOC pe piața imobiliară. Cel mai mare hotel din România devine bloc de apartamente

18 Ian 2022   •   11:03
ȘOC pe piața imobiliară. Cel mai mare hotel din România devine bloc de apartamente
Sursa foto: wikipedia

Cel mai mare hotel din România va fi transformat în bloc pentru locuințe ca urmare a lipsei turiștilor. Ionuț Negoiță, fratele primarului secctorului 3, Robert Negoiță, este proprietarul Rin Grand Hotel.

“Pandemia ne-a afectat foarte mult, gradul de ocupare şi veniturile s-au prăbuşit dramatic la Rin Grand Hotel, veniturile au scăzut cu 80%, am adus chiar bani de acasă. L-am închis şi transformăm ultimele camere ce funcţionau în regim hotelier în apartamente. Până în vara anului viitor vom finaliza această conversie“, a declarat Ionuţ Negoiţă, pentru ZF. 

În ultimii ani, camerele au început să fie reamenajate pentru a fi vândute. În regim hotelier mai funcționau 480 din 1.460 de camere, în 2021. Investiția s-a ridicat la circa 60 de milioane de euro. Hotelul a fost deschis în 2007 în zona de sud a Capitalei, în Vitan Bârzești.

Potrivit site-urilor de specialitate, prețurile de vânzare ale apartamentelor se situează de la 80.000 de euro pentru două camere cu suprafață de 64 de metri pătrați, la 125.000 de euro pentru un apartament de 3 camere, de 85 metri pătrați, sau 152.000 de euro pentru 3 camere de 109 metri pătrați. 

Ionuţ Negoiţă a fost acţionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, are afaceri în turism şi este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din București.

 

×
Subiecte în articol: rin grand hotel