x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Tot ce trebuie să știi despre iluminarea naturală a casei tale

Tot ce trebuie să știi despre iluminarea naturală a casei tale

11 Iul 2018   •   17:13
Tot ce trebuie să știi despre iluminarea naturală a casei tale

Lumina naturală trebuie exploatată la maxim, iar în continuare vom încerca să explicăm cum putem obține acest lucru pentru proiectul nostru, pentru beneficii totale din punct de vedere al sănătății și al facturilor reduse cu energia electrică.

Prin utilizarea luminii naturale într-o proporție cât mai mare, vom crea totodată, în interiorul casei sau clădirii, o atmosferă caldă și primitoare, care va contribui la relaxarea celor dinauntru.

Iluminarea naturală a casei sau a unei clădiri este bine a se avea în vedere încă din etapa de proiectare, când arhitectul, în funcție de destinația proiectului, va dispune spațiul în funcție de punctele cardinale. Totodată, pe lângă influențarea luminii de la interior, această poziționare va influența semnificativ și echilibrul termic al clăridii.

Tot ce trebuie să știi despre ventilarea corectă a unei clădiri

Dacă ne raportăm la clima din România, temperat-continentală, este bine ca ferestrele clădirilor să fie dispuse către Sud, și la fel și camerele cel mai des frecventate – cum ar fi sufrageria, dormitoarele. Luminoase, la amiază, sunt și camerele sau clădirile dispuse pe vest, o sufragerie cu terasă, pentru casa de vacanță, fiind ideal a fi dispusă astfel.

Ce variante avem să iluminăm natural o clădire

Trecând peste amplasament, pentru iluminarea naturală a unei clădiri..............

Citește mai departe despre iluminarea corectă a casei tale

×