x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cresc comenzile în industria prelucrătoare din România

Cresc comenzile în industria prelucrătoare din România

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   18:15
Cresc comenzile în industria prelucrătoare din România

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut atât față de luna ianuarie 2024 cu 6,5%, cât și faţă de luna februarie 2023 cu 6,4%, arată datele INS publicate miercuri.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut în termeni nominali, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu, cu 6,5%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25,1%), industria bunurilor de uz curent (+12,7%), industria bunurilor intermediare (+6,2%) și în industria bunurilor de capital (+5,0%).

Comparativ cu luna februarie 2023, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 6,4%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+8,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,3%), industria bunurilor intermediare (+3,0%) și în industria bunurilor de uz curent (+2,3%).

INS arată că în primele două luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 5,3%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+10,4%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,9%), industria bunurilor de uz curent (-2,3%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,3%).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: industrie prelucrătoare comenzi