x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Distincţia în educaţie se premiază la început de an

Distincţia în educaţie se premiază la început de an

14 Noi 2011   •   09:42

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) da startul competitiei “Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate'.

Bucuresti, 14 noiembrie 2011. Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza concursul anual dedicat studentilor si absolventilor romani din strainatate: “Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate'. Totodata, LSRS va premia, impreuna cu organizatiile studentesti partenere, studentii romani cu rezultate academice si extra-curriculare deosebite in tara. Recunoastere in tara. Concursul are drept scop recunoasterea meritelor studentilor romani din universitati reputate la nivel international, care se remarca in plan academic si extra-curricular prin rezultate laudabile in anul universitar 2010-2011.

Categorii de premii. Avand in vedere raspandirea geografica a studentilor romani si realitatile mediului academic international, LSRS ia in considerare, la aceasta a treia editie, urmatoarele categorii de premii: Studentul Roman al Anului din America, Studentul Roman al Anului din Europa, Studentul Roman al Anului de pe alte Continente (altele decat America si Europa), Studentul Roman Erasmus al Anului, Studentul Anului in Romania si Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate.

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu - de la stiintele exacte la stiintele umaniste si arte.

In ceea ce priveste primele trei categorii de premii mentionate, vor fi acordate distinctii atat pentru nivelul universitar (licenta), cat si pentru nivelul post-universitar (masterat si doctorat). Premiul Studentul Roman Erasmus al Anului va fi oferit, ca si in cadrul editiei precedente, in scopul recunoasterii meritelor studentilor romani care au beneficiat de mobilitate de studiu Erasmus pentru unul sau ambele semestre ales anului academic 2010-2011.

Totodata, pentru prima data de la introducerea premiilor pentru excelenta academica, LSRS va acorda, in colaborare cu ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania) si USR (Uniunea Studentilor din Romania), un premiu adresat comunitatii studentesti din Romania.

Nu in ultimul rand, competitia pentru Marele Premiu pentru Studentul Roman al Anului din Strainatate este deschisa tuturor tinerilor romani care au studiat in anul universitar 2010-2011 in strainatate, indiferent de continent.

3,2,1...Start! Inscrierile sunt gratuite, se realizeaza exclusiv online si se pot face pana la data de 1 decembrie 2011. Pentru a participa la concurs, tinerii interesati vor trimite un dosar de candidatura pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, mentionand in titlul e-mail-ului sectiunea la care doresc sa participe. Fiecare aplicatie acceptata intra automat si in competitia pentru marele premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate!

Dosarul va contine un CV in limba romana, engleza sau franceza si o scurta autodescriere a candidatului, in limba romana, cu diacritice, la persoana I, in cel mult 150 de cuvinte. Optional, descrierea poate fi realizata si sub forma unui scurt videoclip de prezentare.

Castigatorii vor fi selectati de un juriu alcatuit din personalitati ale societatii romanesti din mediul academic si profesional si din reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate in cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucuresti.

Mai multe informatii despre concurs si eveniment se gasesc in: “Call for Applications', “Criterii de Jurizare', “Regulamentul de Participare' si la adresele : http://gala.lsrs.ro, http://gala.lsrs.ro/participare/detalii-concurs-2012/ .

In seara Galei, ai cuvantul! Ca si pana acum, Gala LSRS 2012 are ca scop promovarea studentilor si absolventilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite. De asemenea, ea urmareste sa faciliteze relationarea si interconectarea comunitatii universitare din strainatate cu cea din tara si recunoasterea lor in spatiul public romanesc. Totodata, Gala va marca aniversarea a trei ani de la infiintarea Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

La Gala sunt asteptati peste 600 de studenti si absolventi romani de peste hotare, tineri din tara ce aspira sa isi definitiveze formarea universitara in strainatate, precum si persoane publice ale spatiului romanesc si specialisti de renume din diverse domenii (cultural, diplomatic, economic, decizional-politic, sportiv, mediatic si al societatii civile).

×
Subiecte în articol: mass media