x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 1 MAI / Nu mai sunt locuri de cazare în Delta Dunării!

1 MAI / Nu mai sunt locuri de cazare în Delta Dunării!

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Apr 2009   •   00:00

Structurile de cazare din Delta Dunării vor fi supraaglomerate la finele acestei săptămâni, mulţi turişti făcându-şi rezervări încă de la începutul lunii aprilie.



"De 1 Mai, nu am niciun client pentru programele pe care le oferim turiştilor, în schimb pensiunile din Sfântu Gheorghe vor fi pline în acest sfârşit de săptămână. Eu de exemplu nu am putut astăzi să-mi fac o rezervare pentru finele acestei săptămâni. E drept că şi numărul pensiunilor este mic şi nici complexul "Delfinul" nu s-a deschis", a declarat Gabriel Simion, un ghid turistic din Sibiu care îşi desfăşoară activitatea în Delta Dunării.

De altfel, încă de acum două săptămâni proprietarii unor unităţi de cazare din Murighiol, au declarat că nu mai au locuri disponibile pentru 1 Mai. "Cererea a depăşit cu 300% oferta noastră de cazare pentru 1 Mai", a menţionat Sorin Florea, proprietarul unei pensiuni din Murighiol, citat de Agerpres.

Şi în singurul hotel din Crişan, localitatea considerată inima Deltei, locurile de cazare s-au ocupat în proporţie de 100%. "Din păcate, la satul pescăresc pe care doream să îl deschid la 1 Mai încă se mai lucrează. Pentru 1 Mai, hotelul însă este ocupat de turişti şi nu mai avem locuri libere", a menţionat Daniel Iluşcă, directorul unui complex hotelier din Crişani.

Astfel, singurele unităţi de cazare care mai au locuri libere pentru sfârşitul acestei săptămâni sunt cele din Sulina şi din localităţile situate pe braţul Chilia al Dunării. Preţurile pachetelor turistice oferite de 1 Mai pleacă de la 500 de lei, unele oferte incluzând şi excursii în Delta Dunării.

×
Subiecte în articol: economic