x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 25 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri județene din Caraș-Severin

25 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri județene din Caraș-Severin

08 Aug 2019   •   13:54
25 de milioane de lei pentru reabilitarea a două drumuri județene din Caraș-Severin

Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin a finalizat procedurile de achiziţie a lucrărilor de reabilitare a DJ 571F şi DJ 608B, valoarea totală a investiţiei fiind de 25 milioane lei.

"S-a finalizat procedura de achiziţie a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 571F, de la intersecţia cu DN 57B până la intrarea în Eftimie Murgu, iar joi a fost semnat şi contractul. Reabilitarea drumului se va desfăşura pe o lungime de 5,6 kilometri, fiind prevăzute o structură rutieră nouă cu îmbrăcăminte asfaltică, dispozitive de scurgere a apelor, adică şanţuri şi podeţe, precum şi dispozitive noi pentru siguranţa circulaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc.

Valoarea totală a investiţiei este 12,6 milioane lei, ceea ce presupune atât lucrările propriu-zise, cât şi documentaţii tehnice, avize şi cote-taxe. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar durata de execuţie ofertată este de zece luni.

Comuna Eftimie Murgu este cunoscută, în special, pentru Complexul mulinologic, care cuprinde 22 de mori de apă, funcţionale, dar şi pentru Cheile Rudăriei, obiective vizitate într-un număr mare de turişti.

Totodată, a fost finalizată şi procedura de achiziţie şi a fost semnat contractul pentru modernizarea unui tronson cu o lungime de 5,7 kilometri, pe DJ 608B, între localităţile Zorlencior şi Zorlenţu Mare.

"Valoarea totală a investiţiei este de 12,4 milioane lei, fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În această sumă sunt cuprinse atât lucrările propriu-zise, cât şi documentaţii tehnice, avize şi cote-taxe", a precizat Mădălina Cotoc.

Lucrările de modernizare pe acest tronson presupun realizarea unei structuri rutiere noi, cu îmbrăcăminte asfaltică, lărgirea anumitor sectoare de drum, elemente de scurgere şi evacuare a apelor, marcaje şi indicatoare rutiere pentru siguranţa circulaţiei. De asemenea, se vor amenaja accesele şi podeţele de acces la gospodării şi proprietăţi, precum şi anumite porţiuni ale străzilor laterale care se intersectează cu acest tronson.

Durata de execuţie, în acest caz, este de 132 de zile lucrătoare.

AGERPRES

×