x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 500 de angajaţi de la Mefin Sinaia trimişi în şomaj technic pentru a evita falimentul

500 de angajaţi de la Mefin Sinaia trimişi în şomaj technic pentru a evita falimentul

de Ionuţ Ivan    |    02 Iun 2009   •   00:00

Toţi cei 508 salariaţi ai Mefin Sinaia(MEF), societate specializată pe proiectarea şi producerea de echipamente pentru motoare Diesel, vor intra în perioada 2 iunie-1 iulie în şomaj technic.Conducerea societăţii a revocat săptămâna trecută măsura disponibilizării tuturor celor 508 angajaţi anunţată pe 13 mai.



La începutul lunii mai, salariaţii Mefin au primit deciziile de disponibilizare colectivă, despre care se spunea la acel moment că este doar un demers technic şi salariaţii concediaţi vor fi reangajaţi în cele trei centre de profit în care va fi reorganizată societatea.

La mijlocul lunii mai, aproximativ 300 de salariaţi ai Mefin au organizat un miting de protest în Sinaia faţă de decizia de disponibilizare colectivă. La protestul salariaţilor au fost şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, şi anume primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi senatorul PDL Georgică Severin, care şi-au arătat susţinerea faţă de salariaţi.

Mefin Sinaia cu un capital social de 13,2 milioane lei a anunţat, că va trece pe pierderi în acest an, estimând un rezultat negativ de 4,95 milioane lei, după câştigul brut de 165.000 lei din 2008.

×
Subiecte în articol: economic