x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A doua salvare a Greciei ar putea costa 100 de miliarde de euro.

A doua salvare a Greciei ar putea costa 100 de miliarde de euro.

de Daniel Ionaşcu    |    05 Iun 2011   •   14:34

Grecia ar putea avea nevoie de un pachet de finantare care sa depaseasca 100 de miliarde de euro, mult mai mult decat se anticipase anterior, scrie MarketWatch, care citeaza publicatia germana Der Spiegel.

Pachetul vine pe langa cei 110 miliarde de euro luati deja anul trecut. Era asteptat ca Grecia sa aiba nevoie de 60-70 de miliarde de euro, insa Der Spiegel noteaza ca in final costul va creste deoarece Grecia va mai avea de rascumparat titluri de stat in 2014.
Joerg Asmunssen, vice-ministru de Finante German, a declarat ca noul program de ajutor va implica sI creditorii din sectorul privat. Anterior, Wall Street Journal raportase ca acestia vor participa cu 30 de miliarde de euro.
Cele 17 state membre ale zonei euro vor incerca sa obtina prelungirea maturitatii obligatiunilor Greciei iar procesul ar putea incepe cel mai devreme in iulie. Pachetul de ajutor ar putea fi adoptat de ministrii de Finante ai zonei euro la intalnirea din 20 iunie.

La discutii participa, pe langa autoritatile de la Atena, oficiali ai Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) sI Bancii Centrale Europene (BCE). Grecia s-a obligat anterior sa privatizeze o serie de companii de stat astfel incat sa adune 50 de miliarde de euro pana in 2015.

×