x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Abonaţii primesc 1,6 lei despăguri datorită grevei

Abonaţii primesc 1,6 lei despăguri datorită grevei

de Elena Stan    |    19 Noi 2009   •   00:00

Metrorex va acorda despăgubiri de 0,8 lei pentru fiecare zi de grevă posesorilor de abonamente de călătorie, a declarat, azi, directorul comercial al companiei, Tiberiu Moldovan.

Compensaţiile sunt destinate posesorilor de abonamente şi carduri Activ, nu şi persoanelor care au cartele individuale. Posesorii de carduri Activ pot beneficia de despăgubiri doar dacă prezintă chitanţa primită la încărcarea cardului.

"Călătorii se pot duce cu abonamentele la orice casierie şi pot fie să primească banii pentru cele două zile sau să plătească mai puţin în momentul când cumpără un nou abonament. Cei cu carduri Activ vor fi despăgubiţi doar dacă prezintă chitanţa, pentru că ne trebuie documentele prin care să justificăm plata despăgubirilor", a afirmat Moldovan.

El a precizat că Metrorex a primit 960 de e-mail-uri de la călători prin care aceştia se interesau de modalităţile de acordare a despăgubirilor.

Angajaţii de la metrou au intrat marţi în grevă generală, cerând majorarea salariile. Tribunalul Bucureşti a decis miercuri că protestul este nelegal şi a dispus încetarea grevei.

Metroul are zilnic între 450.000 şi 500.000 de călători.

×