x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Câciu, despre execuția bugetară în primele 4 luni din 2022: Avem un deficit de 1,23% din PIB

Adrian Câciu, despre execuția bugetară în primele 4 luni din 2022: Avem un deficit de 1,23% din PIB

25 Mai 2022   •   14:56
Adrian Câciu, despre execuția bugetară în primele 4 luni din 2022: Avem un deficit de 1,23% din PIB

În primele 4 luni din 2022 a fost înregistrat un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5% față de anul trecut, anunță ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Am anunțat în cadrul Guvernului și rezultatele execuției bugetare la 4 luni, execuție care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineață, pe site-ul Ministerului de Finanțe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale față de anul trecut și într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei”, a declarat Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern.

Demnitarul spune că această consolidare poate fi pusă pe seama creșterii colectării veniturilor, care au urcat cu 23%, și printr-o gestionare mai bună, mai eficientă a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creștere mai mic decât cel programat.

„Evident, am avut analiza și pe ceea ce înseamnă elementele de creștere economică și cum rezolvăm sau reușim să conducem această creștere economică pe trimestrul unu să se reflecte și în rezultatele pe trimestrele viitoare și evident argumentul este ca ceea ce am pregătit ca programe să ajungă cât mai rapid către economie și către cetățeni”, a mai spus ministrul Finanțelor.

×
Subiecte în articol: adrian caciu PIB executie bugetara