x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroporturi private

Aeroporturi private

de Elena Stan    |    16 Oct 2008   •   00:00

Executivul a decis că statul nu trebuie să mai deţină pachetul majoritar de acţiuni la aeroporturile din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.



Executivul a decis că statul nu trebuie să mai deţină pachetul majoritar de acţiuni la aeroporturile din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Astfel, investitorii interesaţi de preluarea acestor aeroporturi vor putea cumpăra participaţiile majoritare, deoarece Guvernul a decis să renunţe la prevederea legislativă care obligă statul să păstreze minim 51% din titluri, în cazul privatizării acestor companii. "Prin acest act normativ este eliminată prevederea conform căreia, în cazul privatizării, statul îşi va menţine poziţia majoritară", se arată în nota de fundamentare a hotărârii.
ACŢIONARI. La Aeroporturile Henri Coandă, Aurel Vlaicu şi Traian Vuia, Ministerul Transporturilor deţine 80% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20%. La Aeroportul Mihail Kogălniceanu, acţiunile sunt deţinute de Ministerul Transporturilor (60%), Fondul Proprietatea (20%) şi Consiliul Judeţean Constanţa (20%). Cele patru aeroporturi figurează pe lista companiilor din portofoliul Ministerului Transporturilor pentru care Guvernul a decis, în 2006, listarea la Bursă cu câte 5% din acţiuni prin ofertă publică secundară, alături de Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Administraţia Porturilor Fluviale Giurgiu şi Administraţia Porturilor Maritime din Constanţa.

×
Subiecte în articol: economic