x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afaceri de iarna - Vanzarile de jucarii cresc cu 300%

Afaceri de iarna - Vanzarile de jucarii cresc cu 300%

de Elena Stan    |    08 Dec 2005   •   00:00
Afaceri de iarna - Vanzarile de jucarii cresc cu 300%

Milioane de cutii muzicale, decoratiuni din nasturi, papusi din portelan, masinute, trenulete isi asteapta proprietarii.

AFACERI DE IARNA
Milioane de cutii muzicale, decoratiuni din nasturi, papusi din portelan, masinute de teren, motociclete, trenulete isi asteapta proprietarii. Sarbatorile de iarna duc la cresterea vanzarilor producatorilor si importatorilor de jucarii cu pana la 300%.

In ajunul Sarbatorilor de iarna, toti copiii asteapta cu nerabdare sa primeasca daruri. Si daca au fost cuminti si au invatat bine, cadourile de la Mos Craciun vor fi pe masura. Oferta din care parintii, ajutoarele Mosului, pot alege este pe masura: producatorii autohtoni si importatorii se intrec in cele mai noi si mai frumoase jucarii. Principalele tari de provenienta sunt China, Italia, Polonia, Spania si Turcia. Indiferent de unde vin, pretul jucariilor este accesibil. Parintii pot cumpara jucarii educative, jocuri de creativitate, jocuri de logica etc., in functie de varsta copilului.

PRETURI. Magazinele se intrec in oferte de jucarii pentru copii la preturi pentru toate buzunarele. "Cu siguranta, preturile practicate de noi la jucarii sunt medii spre mici. Este genul de magazin din care isi poate permite oricine sa cumpere ceva. Astfel, cu 1,5 lei poti cumpara decoratii de nasture sau magneti pentru frigider, iar cu 230 de lei poti cumpara un trenulet cu sine, marele circuit", ne-a declarat Gabriela Calin, reprezentant al firmei Boribon. De asemenea, preturile practicate de supermarketuri incep de la 3,17 lei pentru o masca si pot ajunge la 856 de lei pentru o masinuta cu pedale sau una cu baterii din categoria Jeep-urilor. Un iaht cu telecomanda, cu multiple comenzi, 169 de lei, un minitanc cu radiocomanda, care este copia in miniatura dupa tancul T34/85, costa 69 de lei, o papusa din portelan, 46 de lei, un robotel razboinic cu telecomanda costa 53 de lei, iar un Jeep Conqueror cu radiocomanda, 170 de lei. O papusa Simba-Wonderful poate fi achizitionata cu 37 de lei, un set Mini Baby costa 26,2 lei, iar o papusa Marika, 52,25 lei. Pentru copiii care au fost neastamparati, parintii pot cumpara o nuielusa cu numai 1 leu.

NOUTATI. Cele mai inedite jucarii adaugate gamei comercializate in supermarketuri sunt articolele de spionaj pentru copii, cum sunt: dispozitive de ascultat, inregistrat, cu vedere laterala, comunicare la distanta, detector de miscare etc. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de "spy games". De asemenea, pe piata exista o linie noua de masini de teren si motociclete pentru copii, cu baterii de 6 sau 12 volti, cu o viteza turbo si una de mers inapoi, precum si jucarii pentru grupa mica de varsta, adica pentru copii de pana in 3 ani, importate de la firma Interkobo. In acelasi timp, oferta este generoasa si in privinta jucariilor din lemn. Noutatile la aceasta categorie sunt cutiile muzicale, trenul cu sina, jocurile de logica, mic mobilier si decoratii pentru camera copilului, papusi de mana pentru teatru de papusi.

VANZARILE EXPLODEAZA. Decembrie isi merita pe deplin renumele de luna cadourilor. Firmele care vand jucarii castiga in aceasta perioada cat castiga tot anul. "In perioada Sarbatorilor de iarna cresc vanzarile la raioanele de jucarii de trei-patru ori", ne-a declarat Gabriela Calin. De aceeasi parere este si Carmen Voinescu, director la Amiva Grup, care ne-a spus ca, "incepand de la sfarsitul lunii noiembrie si pana la sfarsitul anului, cresc vanzarile cu aproximativ 300%". "Daca anul trecut vanzarile inregistrate erau de un milion de euro, anul in curs, acestea deja au fost depasite, iar perioada maxima este inca la inceput. Suntem pregatiti pentru un «boom» al vanzarilor la inceputul lunii decembrie", ne-a explicat Carmen Voinescu.

SIGURANTA. Atentie la ce cumparati copiilor. Potrivit legii, jucariile pot fi introduse pe piata numai daca nu pun in pericol viata, sanatatea si/sau securitatea celor care le folosesc si/sau a unei terte persoane. Pentru a evita accidentarea copiilor cu jucariile primite cadou, verificati ca acestea sa aiba certificate de trecere a testelor de siguranta, eliberate de institutele abilitate din Uniunea Europeana la jucariile din import. La noi, directiva 88/378/CEE referitoare la siguranta jucariilor a fost transpusa prin Hotararea de Guvern 710/1999.

JUCARII LA TARG
ROMEXPO. Producatorii de jucarii, de azi la targ
O foarte mare importanta pentru producatorii de jucarii o are participarea la targurile de profil din tara si din strainatate. "Participarea la targurile de jucarii de la Nürnberg si din Hong Kong este esentiala, deoarece aducem in tara tot ce este nou in domeniu. Promovarea jucariilor noi o facem participand la expozitiile cu vanzare de la noi din tara. O astfel de expozitie este Kidex, care se va deschide la 8 decembrie", ne-a explicat Carmen Voinescu. Targul pentru copii are loc la Romexpo si dureaza pana la 11 decembrie. La manifestare participa peste 75 de firme producatoare si distribuitoare de produse destinate grupelor de varsta 0-7 ani si 7-14 ani. Organizatorii vor oferi o excursie la Disneyland - Paris pentru castigatorul concursului de cantece, excursii in tara, mobilier pentru copii, cursuri de limba engleza si un calculator de ultima generatie, care va putea fi castigat de cel mai priceput gamer. Targul poate fi vizitat de joi pana sambata, intre orele 10:00-18:00, si duminica, intre orele 10:00-16:00.
×
Subiecte în articol: economic jucării