x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Albena ne fura turistii - Romanii prefera litoralul bulgaresc pentru preturi si servicii

Albena ne fura turistii - Romanii prefera litoralul bulgaresc pentru preturi si servicii

de Iohanna Onaca Purdea    |    Elena Stan    |    24 Oct 2006   •   00:00
Albena ne fura turistii - Romanii prefera litoralul bulgaresc pentru preturi si servicii

Bulgaria a devenit o destinatie din ce in ce mai frecventata de romani. Numarul turistilor romani care au vizitat Albena in acest an este de aproape trei ori mai mare fata de anul trecut.

Statiunile de pe litoralul bulgaresc au devenit o atractie pentru turistii romani, datorita preturilor accesibile si a serviciilor de calitate oferite de hotelieri. Peste 14.000 de turisti romani si-au petrecut vacanta anul acesta la Albena, fata de 5.000 de turisti in 2005 sau 1.785 in 2004. Albena este cea mai vizitata statiune.

IN CRESTERE. Din totalul innoptarilor in hotelurile din Albena, 6% au fost cele ale romanilor, in timp ce 9% reprezinta ponderea cazarilor bulgarilor, potrivit datelor prezentate la un seminar organizat de Romexpo si Camera de Comert si Industrie a Romaniei la Targul International de Turism.

"Romanii se indreapta catre statiunile de pe litoralul bulgaresc, deoarece le sunt aproape - sunt 60 de kilometri de la Vama Veche la Albena, iar de la Bucuresti sunt 265 de kilometri - pentru ca sunt mai ieftine, iar calitatea serviciilor este incomparabil mai buna. 75% din reteaua hoteliera este construita recent, majoritatea hotelurilor sunt de patru si de cinci stele, fiind deschise pe tot parcursul anului", a explicat Corina Hinkov, directorul Agentiei Balkan Travel. "Anul acesta, cei mai multi romani au fost in vacanta in Grecia, adica 120.000 de turisti, iar pe locul al doilea s-a aflat Bulgaria, cu 100.000 de turisti", a spus Corina Hinkov.

DE SARBATORI. Bulgaria "ne fura" turistii si pe perioada Sarbatorilor de iarna, atragandu-i cu preturi mici. De exemplu, un sejur de patru zile, cu trei nopti de cazare si masa de Revelion, costa 111 euro de persoana. Pretul unei vacante variaza intre 90 si 240 de euro.

×
Subiecte în articol: economic albena