x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANAF ar putea înghiţi Vama şi Garda Financiară

ANAF ar putea înghiţi Vama şi Garda Financiară

de Daniela Ivan    |    21 Dec 2010   •   17:14

Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile ANAF şi a unităţilor sale subordonate vor fi reglementate prin hotărâre a Guvernului, care va fi emisă în maximum 45 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, instituţii cu personalitate juridică organizate în subordinea ANAF şi a Ministerului Finanţelor Publice, vor fi reorganizate ca unităţi subordonate denumite direcţii de administrare fiscală judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Acestea vor prelua activitatea direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi a direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiunile vamale din cadrul ANV, cu excepţia birourilor vamale de frontieră şi de interior.

În urma restructurării, personalul va purta în timpul serviciului uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoapărare, protecţie şi comunicare, care vor fi atribuite gratuit.

×