x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANAT solicită distribuirea biletelor de tratament prin intermediul agenţiilor de turism

ANAT solicită distribuirea biletelor de tratament prin intermediul agenţiilor de turism

28 Noi 2010   •   21:02

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că o mare parte din turismul nelicenţiat practicat în România se derulează prin intermediul caselor de pensii şi solicită Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale să distribuie prin agenţiile de turism biletele de odihnă şi tratament destinate pensionarilor. În acest context, ANAT solicită Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale analizarea acestei propuneri şi formarea unui grup de lucru în acest sens împreună cu Organizaţia Patronatelor din Turismul Balnear (OPTBR). Potrivit unui comunicat al ANAT, orientarea beneficiarilor pachetelor de tratament către agenţiile de turism va veni în sprijinul consumatorilor, deoarece îşi vor putea alege, cu ajutorul consultantului de turism, staţiunile şi structurile de cazare cele mai indicate pentru tratamentul de care au nevoie.

"Aşa cum medicamentele subvenţionate de Ministerul Sănătăţii se achiziţionează de la farmacii, deci de la profesionişti, şi nu direct de la minister sau prin alte firme, aceeaşi situaţie trebuie să funcţioneze şi în cazul biletelor de odihnă şi tratament subvenţionate, adică acestea trebuie să fie ridicate de la agenţiile de turism  ¬- unităţi licenţiate pentru această activitate", se mai menţionează în comunicatul ANAT.

Totodată, potrivit ANAT, această măsură va asigura economii la bugetul public, prin eliminarea din sistem a funcţionarilor publici care în acest moment derulează activităţi specifice agenţilor de turism, va contribui la desfiinţarea corupţiei, la eliberarea unităţilor de cazare de "condamnarea" la nerenovare. De asemenea, orientarea turiştilor de tratament către agenţii va accelera trecerea la un turism profesionist şi la dezvoltarea turismului balnear. ANAT afirmă că achiziţiile de pachete turistice vor fi efectuate corect şi la vedere: turiştii vor prezenta la agenţii cupoanele de reducere, vor alege orice agenţie de turism doresc, fără a mai sta la cozi umilitoare, şi, în plus, serviciul de rezervare revine celor licenţiaţi în mod legal pentru această activitate, şi anume agenţiilor de turism. 

×