x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anca Boagiu controlează activitatea de la drumuri

Anca Boagiu controlează activitatea de la drumuri

07 Sep 2010   •   00:00

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a constituit o comisie de control pentru a analiza, în perioada 7-14 septembrie, activitatea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi pentru a stabili cauza întârzierii proiectelor.



"Este inadmisibil ca ministerul care cu ani în urmă avea cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor comunitare să ajungă în situaţia în care să fie dominat de întârzieri în derularea proiectelor, de creşteri ulterioare ale valorii contractelor sau de contestaţii pe bandă la serviciile şi lucrările angajate. Toate aceste probleme au făcut ca MTI să fie pe ultimul loc la capitolul absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune. În urma controlului vom putea şti dacă în spatele acestor întârzieri sunt cauze obiective sau mai mult de atât", a declarat, într-un comunicat, ministrul Transporturilor.

Comisia de control a fost înfiinţată marţi, printr-un ordin de ministru. La finalul anchetei, comisia va prezenta un raport de control care va conţine concluzii şi propuneri de măsuri.

Boagiu a preluat vineri conducerea Ministerului Transporturilor, de la Radu Berceanu, unul dintre cei şase miniştri remaniaţi. Unul dintre reproşurile aduse lui Berceanu a fost gradul redus de absorţie a fondurilor UE.

×
Subiecte în articol: economic