x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ArcelorMittal Galaţi trimite în şomaj tehnic muncitorii de la laminoarele de tablă groasă

ArcelorMittal Galaţi trimite în şomaj tehnic muncitorii de la laminoarele de tablă groasă

21 Oct 2009   •   00:00

Combinatul ArcelorMittal Galaţi va trimite în şomaj tehnic în ultimul trimestru al anului salariaţii care lucrează pe segmentul de tablă groasă.

Thierry Le Gall, directorul general executiv al fostului Sidex, a anunţat că măsura vine în contextul scăderii comenzilor. Acest segment cuprinde crica 20% din totalul de 10.200 de angajaţi al companiei. Ulterior el a spus ponderea angajaţilor afectaţi de decizia privind intrarea în şomaj tehnic reprezintă 8-10% din personalul companiei.

Sindicatele au fost anunţate marţi că angajaţi de la Laminorul de Tablă Groasă 2 şi de la Laminorul de Benzi la Rece de la Galaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic în următoarea perioadă.

Conducerea companiei companiei va începe negocieri cu reprezentanţii sindicatelor privind o creştere salarială de la 1 ianuarie 2010.

Preţurile produselor siderurgice au mai crescut, semnalizând o urcare de 20% faţă de cel mai jos nivel înregistrat în aces an. Producţia a crescut şi ea. Dacă la începutul lui 2009 indicatorii erau în scădere cu 60%, în prezent reducerea este de 40%. Le Gall a adăugat că se aşteaptă la creşteri uşoare, în volum, în următorii ani.

Afacerile combinatului ArcelorMittal Galaţi au scăzut cu peste 70% în primul semestru, iar conducerea companiei se aşteaptă, pentru sfârşitul anului, la creşteri ale producţiei, vânzărilor şi preţurilor.
Grupul ArcelorMittal, cel mai mare din siderurgia mondială, deţine în ţara noastră patru combinate, Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

×
Subiecte în articol: arcelormittal şomaj tehnic laminoare