x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurari in strainatate

Asigurari in strainatate

15 Apr 2004   •   00:00

Persoanele fizice si juridice romane vor putea incheia contracte de asigurare si cu societati care nu sunt stabilite in Romania, conform unui proiect de lege al Guvernului, votat ieri, pe articole, de Camera Deputatilor.

Din proiect, care modifica si completeaza legea privind asigurarile si reasigurarile in Romania, a fost abrogat articolul potrivit caruia „persoanele fizice si juridice romane incheie contractele de asigurare cu societati stabilite in Romania, cu exceptia cazurilor in care asigurarile solicitate nu se practica pe piata interna".

Proiectul coreleaza prevederile privind asigurarile cu directivele europene in domeniu.

RCA si carte verde

Celelalte noutati principale sunt: extinderea notiunii de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara lui, asigurarea concordantei legii cu celelalte acte normative, dezvoltarea atributiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. De asemenea, sunt introduse prevederi prin care asiguratorii sunt obligati sa puna la dispozitia asiguratilor minimum de informatii necesare inainte de incheierea contractului de asigurare.

Fond de garantare

Legea prevede constituirea unui fond de garantare pentru plata indemnizatiilor in cazul constatarii insolvabilitatii asiguratorului. Fondul va fi constituit, administrat si utilizat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. „Fondul de protectie a victimelor strazii" se constituie pentru a-i proteja pe cei pagubiti prin evenimente produse de autovehicule supuse inmatricularii si de tramvaie, atunci cand autorul accidentului a ramas neidentificat.

×
Subiecte în articol: economic