x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Atentie! - Ajutorul de caldura nu e retroactiv

Atentie! - Ajutorul de caldura nu e retroactiv

17 Noi 2004   •   00:00

ECONOMIC
Persoanele care nu au ridicat inca bonurile valorice pentru plata caldurii si a gazelor naturale trebuie sa se grabeasca. Tichetele nu pot fi utilizate retroactiv!
DANIELA IVAN

SIGURANTA. Dan Docan spune ca bonurile valorice sunt securizate
Familiile care realizeaza un venit lunar net de maximum 2.800.000 de lei pe membru de familie au dreptul la bonuri valorice pentru incalzirea locuintei daca sunt conectate la sistemul de incalzire centralizata sau daca utileaza direct gazele naturale. Bonurile pot fi obtinute in urma unei cereri aprobate adresata directiilor de munca teritoriale, a declarat Dumitru Catalinoiu, director in Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF), la un seminar organizat de Compania Imprimeria Nationala.

PROCEDURA. Beneficiarul va completa o declaratie pe proprie raspundere, care cuprinde datele de identificare ale tuturor membrilor din familie, precum si veniturile permanente realizate de acestia. Directia teritoriala a MMSSF va aproba cererea numai daca este bine completata, insa raspunderea asupra corectitudinii datelor declarate apartine solicitantului. Dupa aprobare, familia primeste cinci bonuri valorice pentru plata cheltuielilor de caldura in perioada noiembrie-martie. "Peste 750.000 de familii sau de persoane singure au primit deja bonurile, iar estimarile MMSSF arata ca acest numar ar putea ajunge la 1.100.000 - 1.200.000", a precizat Calinoiu.

GRABA. In Capitala s-a inregistrat o situatie speciala. "Am primit circa 25.000 de cereri gresit completate pe care nu am putut sa le validam", a declarat Mihai Rapi, directorul Directiei Generale de Munca a municipiului Bucuresti. El a adaugat ca la nivelul Municipiului Bucuresti semneaza bonuri in valoare de 500 de miliarde de lei si ca este nevoit sa verifice foarte atent fiecare cerere. Persoanele care nu au primit bonurile valorice sunt rugate sa vina la Directiei Generale de Munca a Municipiului Bucuresti, unde vor fi ajutati de functionarii institutiei sa completeze corect cererea. Daca nu se grabesc, exista riscul sa piarda bonul aferent lunii noiembrie.

BONURILE DE CALDURA NU POT FI FALSIFICATE
Click pentru a mari
Bonurile de caldura sunt securizate si personificate. Ele cuprind codul numeric personal al utilizatorului, adresa unde acesta locuieste, valoarea subventionata, precum si luna in care bonul poate fi utilizat. Totodata, tichetele sunt securizate pentru a nu putea fi falsificate. "Hartia pe care bonurile sunt tiparite este cu filigran personalizat si contine in masa sa fibre florescente vizibile in spectru ultraviolet. Acestea sunt dispuse aleatoriu pe toata suprfata", a declarat Dan Docan, directorul general al Imprimeriei Nationale. El a adaugat ca pe fundal au fost realizate diverse curbe care par intamplatoare, dar sunt executate dupa formule matematice.

Docan a mai spus ca Imprimeria a tiparit circa 4.000.000 de bonuri valorice pentru energie termica si alte 3.000.0000 pentru gaze naturale.
×
Subiecte în articol: economic bonurile