x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Bechtel, in ritm de melc

Autostrada Bechtel, in ritm de melc

de Jurnalul National    |    16 Aug 2007   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a transmis ca răspuns la cererea făcută de Jurnalul Naţional că pe luna iulie au fost "continuate activităţile de terasamente intre kilometrii 14 şi 28" pe secţiunea 3C dintre Suplacu de Barcău şi Borş.

Secţiunea aceasta nu are decăt 64 de kilometri, iar Compania Naţională ne-a transmis că au fost mutaţi de pe traseu 16.000 de metri cubi de pămănt vegetal şi 140.000 de metri cubi de excavaţii. Pe tronsonul acesta au fost turnaţi 11.000 de metri cubi de materiale, 42 de grinzi de tip T şi alţi 173 de piloţi. La finalul lunii iulie nu se realizaseră decăt 7% din valoarea lucrărilor de 445 milioane de euro, iar terenurile necesare construcţiei au fost achiziţionate in proporţie de 55%.


LUCRĂRI. Pe traseul Cămpia Turzii - Cluj Vest, care are o lungime de 54 de kilometri, au fost continuate "activităţile de terasamente in şase locaţii", fără a da şi un număr de kilometri de autostradă terminaţi. Pe acest tronson s-au excavat 9.500 de metri cubi de pămănt vegetal şi 544.000 de metri cubi de alte materiale. La finalul lunii iulie era realizat un procent de 22,9% din valoarea lucrărilor, valoare de 434 milioane de euro. Nici pentru acest sector nu au fost cumpărate toate terenurile necesare, acestea fiind achiziţionate in proporţie de 77%. Pe ambele tronsoane se defăşoară in acelaşi timp şi lucrări de mutare a instalaţiilor electrice, a reţelelor de telefonie, de canalizare, dar şi a instalaţiilor petroliere din cămpul petrolier Suplacu de Barcău. Lucrările trebuie finalizate la 28 februarie 2010.

×
Subiecte în articol: economic