Avalanşa de acte normative sufocă afacerile
Afluxul masiv de acte normative elaborate în ultimii 15 ani exercită un impact negativ major asupra mediului de afaceri intern, iar una dintre soluţiile principale care se impune este crearea unui cadru fiscal şi legislativ predictibil şi echilibrat, care să permită dezvoltarea economiei. Este una din concluziile prezentate la evenimentul de lansare al platformei “Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC)”.
În perioada 2004-2019 au fost lansate peste 10.000 de iniţiative legislative, dintre care circa 1.500 s-au transformat în legi, fapt care a împiedicat o dezvoltare coerentă şi eficientă a economiei în ansamblu.
„Dacă în 2015 au fost adoptate 500 de legi, în 2017 numărul acestora s-a ridicat la 700”, a declarat Andreea Paul, preşedintele organizaţiei Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO). “Cu alte cuvinte, românul trebuie să citească în jur de două legi pe zi”, a explicat aceasta, menţionând că “pentru oamenii de afaceri, acest volum face aproape imposibile planificarea şi gestionarea activităţii”.
Potrivit reprezentanţilor CLCC, mediul de afaceri are nevoie de instituţii de control puternice, de legi simple şi clare şi de o relaţie între stat şi actorii economici care să se reflecte corect în actele normative adoptate.
Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării reuneşte aproape 2.000 de companii cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 miliarde de lei şi un număr total de peste 36.000 de angajaţi.

Ştiri din .ro
Virgil Popescu, „ușor nemulțumit” de ordinul ANRE: Lasă la latitudinea furnizorilor să ofere discount
Ministrul Energiei, nemulțumit că ANRE a lăsat la latitudinea furnizorilor oferirea discountului
Proiectantul sectorului Târgu Mureș-Târgu Neamț din A8, monitorizat de CNAIR
Tranzacționarea de acțiuni în 2021: O creștere promițătoare pentru companiile românești
Peste 60% dintre angajații de la nivel global lucrează la distanță
Majoritatea românilor folosesc produse și servicii bancare
Piața auto în declin. Producția și vânzările de autovehicule au scăzut semnificativ în 2020
Ministrul Economiei: Românii fac salariul aproape juma-juma cu statul. Din 2022 începem aplicare măsurii zero taxe pe salariul minim
Digitalizarea încă se luptă cu ghişeele ANAF
Cazacioc & CO SRL a săpat o groapă de 1,5 milioane de euro

Creștere spectaculoasă a capitalului românesc în start-up-uri
Unitatea 1 CNEE Cernavodă va fi oprită pe 23 ianuarie 2021
Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă
Primul atelier de cold brew și craft soda din România
