x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avalanşa de acte normative sufocă afacerile

Avalanşa de acte normative sufocă afacerile

de George Sarcinschi    |    13 Noi 2019   •   21:10
Avalanşa de acte normative sufocă afacerile
Sursa foto: Push/Getty Images

Afluxul masiv de acte normative elaborate în ultimii 15 ani exercită un impact negativ major asupra mediului de afaceri intern, iar una dintre soluţiile principale care se impune este crearea unui cadru fiscal şi legislativ predictibil şi echilibrat, care să permită dezvoltarea economiei. Este una din concluziile prezentate la evenimentul de lansare al platformei “Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC)”.

 

În perioada 2004-2019 au fost lansate peste 10.000 de iniţiative legislative, dintre care circa 1.500 s-au transformat în legi, fapt care a împiedicat o dezvoltare coerentă şi eficientă a economiei în ansamblu.

„Dacă în 2015 au fost adoptate 500 de legi, în 2017 numărul acestora s-a ridicat la 700”, a declarat Andreea Paul, preşedintele organizaţiei Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO). “Cu alte cuvinte, românul trebuie să citească în jur de două legi pe zi”, a explicat aceasta, menţionând că “pentru oamenii de afaceri, acest volum face aproape imposibile planificarea şi gestionarea activităţii”.

Potrivit reprezentanţilor CLCC, mediul de afaceri are nevoie de instituţii de control puternice, de legi simple şi clare şi de o relaţie între stat şi actorii economici care să se reflecte corect în actele normative adoptate.

 

Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării reuneşte aproape 2.000 de companii cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 miliarde de lei şi un număr total de peste 36.000 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: acte normative afaceril