x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avantajele unei platforme online de comparare a creditelor

Avantajele unei platforme online de comparare a creditelor

22 Sep 2020   •   14:07
Avantajele unei platforme online de comparare a creditelor

Obținerea unui împrumut a devenit din ce în ce mai ușoară datorită evoluțiilor recente din domeniul tehnologiei. Salturile spectaculoase ale tehnicii în materie de procesarea informației și în comunicații au dus la reducerea substanțială a timpului și complicațiilor legate de acordarea unui credit, indiferent de tipul acestuia. Toate aceste dezvoltări au dus chiar la apariția unei ramuri economice noi: FinTech – desemnând un sistem de ansamblu care face să lucreze în comun piața financiar-bancară cu un complex de tehnologii moderne.

 

Tehnologia în sprijinul solicitanților de credite

Mergând pe această linie, majoritatea instituțiilor de credit au dezvoltat și lansat diferite platforme online, prin intermediul cărora acum puteți accesa așa numitele credite rapide online. Acest lucru ne-a ajutat de multe ori să ne facem viața mai confortabilă, datorită nivelului de comoditate pe care acestea le oferă. Nu mai trebuie să mergi kilometri întregi, să stai la cozi lungi sau completezi și să plimbi kilograme de hârtii. Acum este de ajuns un terminal conectat la Internet (PC-ul de acasă sau chiar telefonul mobil), formulare simple, pre-aprobări instantanee și timp de răspuns rapid. Nu în ultimul rând, și banii circulă mult mai repede de la semnarea contractului și până aveți suma în cont.

Pe scurt, puteți lua banii într-o oră sau două, chiar și având "bad credit". Dacă aveți în trecutul imediat un credit cu restanțe, asta nu vă va descalifica automat, și asta tot datorită tehnologiei, care permite verificarea la sursă a datelor reale de venit și a datoriilor la zi. Cum? Veniturile se pot vedea direct în baza de date a ANAF, iar datoriile în Biroul de Credit. Astfel, dacă până nu cu mulți ani în urmă dura 4 ani de la stingerea unei restanțe până să vi se poată aproba un împrumut nou, acum orice creditor poate vedea câți bani ați câștigat în fiecare lună, cât de mare a fost suma care v-a transformat în "restanțier", cât a durat până să remediați problema și cât timp a trecut de atunci.

 

Cum alegem cea mai bună ofertă de pe piață?

În prezent, există sute de companii de creditare online, care au rate ale dobânzii diferite și condiții dificil de comparat. Cum ați putea atunci să comparați creditorii care au oferte de împrumuturi online atât de diferite? Aici intervine avantajul consultanților specializați – platformele de comparație oferte bancare și nebancare.

FondPro este o asemenea platformă unde puteți compara o arie foarte vastă de oferte de credite. Sistemul acestei platforme online gratuite merge mult mai departe decat simpla comparație a ratei dobânzilor, luând în calcul o multitudine de factori, de la condițiile de acordare și cerințele de eligibilitate până la rata lunară și costul total al creditului.

Având asemenea informații în prealabil, veți putea să împrumutați doar de la instituțiile unde îndepliniți cerințele, cu cel mai mic risc de a vi se respinge cererea. Veți cunoaște de la început care va fi rata lunară, cât timp o veți avea de plătit, și, de asemenea, care vor fi sancțiunile dacă nu reușiți să achitați la timp obligațiile.

Pe scurt, iată motivele principale pentru care ar trebui să nu săriți peste etapa de comparație pentru un împrumut online:

 

Comparăm ofertele de împrumut

Un motiv bun pentru care ar trebui să facem o comparație de oferte pentru orice împrumut online este că veți întâlni oferte diferit construite ca structură – imposibil de comparat punct cu punct.

Foarte important – multe oferte sunt dificil de înțeles datorită informațiilor mai puțin vizibile – un exemplu foarte des întâlnit fiind celebrul credit doar cu buletinul – la care de fapt întotdeauna se fac mult mai multe verificări decât simpla adresă din documentul de identitate.

Apoi, creditorii online introduc mereu noi propuneri pentru a atrage un număr cât mai mare de clienți – celebrele promoții. Acestea pot fi sub formă de rate reduse ale dobânzii, sau chiar dobândă zero – dar care se aplică doar pentru anumite sume, anumite perioade și mai ales, doar pentru anumite tipuri de clienți.

 

Verificăm limitele de credit

Este foarte important să înțelegem limitele (sau treptele) de împrumut. Limitele de împrumut pot varia de la un tip de credit la altul, conducând și la dobânzi și condiții de eligibilitate diferite. Ținta, uneori, nu este găsirea celui mai ieftin credit, ci a celui care ne oferă cea mai mare sumă raportată la nivelul de venituri și de datorii curente.

 

Selectăm cel mai bun creditor

Ajungem la final, în urma acestor comparații, să știm care este cel mai avantajos creditor din punctul de vedere al prețului și al condițiilor. Mai rămâne însă un aspect foarte important de analizat, la care niciodată informațiile de pe site-urile instituțiilor financiare nu va vor fi de ajuns: credibilitatea acestora. Comparatoarele de oferte vă oferă și așa ceva – părerile clienților, situații concrete despre cum sunt aceștia tratați, despre cum sunt înțelese sau nu diferitele probleme care pot apărea pe parcurs.

 

×