x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avertismentul Google pentru angajați: planificăm mai puține promovări

Avertismentul Google pentru angajați: planificăm mai puține promovări

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   09:15
Avertismentul Google pentru angajați: planificăm mai puține promovări
Sursa foto: Hepta

Google îi avertizează pe angajați că anul acesta vor fi mai puțini decât în trecut cei care vor fi promovați.

"Procesul este condus de manageri și va fi în mare parte similar cu cel de anul trecut - deși, având în vedere ritmul mai lent de angajare, planificăm mai puține promovări", a precizat compania într-un e-mail, potrivit CNBC.

Promovarea se referă la primul nivel de personal considerat senior și include, de obicei, persoane cu aproximativ un deceniu de experiență.

Schimbările vin în contextul în care Google implementează un nou sistem de evaluare a performanțelor numit Google Reviews and Development (GRAD), care va avea ca rezultat faptul că mai mulți angajați Google vor primi calificative scăzute de performanță și mai puțini vor primi calificative ridicate.

Google încearcă să scadă costurile pe măsură ce creșterea încetinește și preocupările legate de recesiune persistă. Compania a încetinit angajările și a anunțat în ianuarie că va reduce 12.000 de locuri de muncă, adică aproximativ 6% din forța de muncă.

În e-mail, gigantul tehnologic a precizat că promovează mai puține persoane în funcții de conducere "pentru a se asigura că numărul de Googlers în roluri mai importante și de conducere crește proporțional cu creșterea companiei".

"Dacă managerul tău crede că ești pregătit să fii promovat, te va nominaliza", se arată în e-mail.

Google nu a dat declarații despre aces aspect.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google avertisment promovări