x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avertismentul Corinei Crețu. Întârzieri foarte mari la construirea spitalelor regionale

Avertismentul Corinei Crețu. Întârzieri foarte mari la construirea spitalelor regionale

07 Iul 2018   •   10:21
Avertismentul Corinei Crețu. Întârzieri foarte mari la construirea spitalelor regionale

Comisarul european Corina Crețu trage un semnal de alarmă foarte puternic pentru România. Ea arată că există întârzieri foarte mari la construcția spitalelor regionale, din cauza autorităților române, care nu trimit documentația la Bruxelles.

”Ca să salvăm din banii europeni, ne-am gândit să lărgim domeniul de intervenție și accelerarea implementării actuale. Vom folosi instrumente financiare mai mult pentru construirea întreprinderilor mici și mijlocii și am primit o propunere de modernizare a ambulanțelor din țară, proiecte care probabil vor salva o mare parte din acești bani. M-am zbătut foarte mult și pentru proiectele ce țin de dezvoltarea spitalelor regionale, am luat inițiativă în 2014 și am implementat un proiect, iar autoritățile române se angajau ca până în 2016 să înceapă lucrările. Din păcate, acestea au fost blocate din cauza instabilității politice. S-a întârziat foarte mult proiectul. Sper ca anul viitor să face primele plăți pentru construirea celor 3 spitale regionale.”, a declarat Corina Crețu.

”Eu încă mai sper ca în cursul acestui an să trimitem primii bani pentru spitalele regionale, deși nu este foarte posibil. Șanse mai sunt, dar pentru asta autoritățile române trebuie să depună documentația și deja există întârzieri foarte mari.

Am spus și la Bruxelles că aceste spitale regionale reprezintă proiectul meu de suflet, va fi testamentul meu politic, după ce îmi termin acest mandat în 2020.

În cazul spitalelor regionale trebuie găsită sursa de finanțare, pentru că autoritățile române au solicitat 50 de milioane de euro pentru fiecare spital, dar înțeleg că există un deficit de 700 de milioane de euro. Și aici ar trebui ca autoritățile române să ajungă la un acord cu BERD, dar deocamdată nu s-a primit o solicitare în acest sens. Noi suntem dispuși să mutăm bani și din altă parte pentru aceste spitale regionale și alte state și-au schimbat prioritățile în timpul exercițiului bugetar”, a spus Corina Crețu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: corina cretu