x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Mondială a modificat în creștere prognoza pentru evoluția PIB în România, la 2,9% în acest an

Banca Mondială a modificat în creștere prognoza pentru evoluția PIB în România, la 2,9% în acest an

08 Iun 2022   •   09:40
Banca Mondială a modificat în creștere prognoza pentru evoluția PIB în România, la 2,9% în acest an

Banca Mondială a modificat în creștere prognoza pentru evoluția PIB în România, la 2,9% în acest an, după estimarea de 1,9% făcută în aprilie.

În ianuarie instituția financiară estima o creștere economică de 4,3%.

Instituția a modificat și estimarea de creștere economică din 2023 la 3,7$, de la 4,1% în aprilie.

Banca Mondială și-a retrogradat și estimarea privind creșterea economică globală la 2,9%, din cauza conflictului din Ucraina, care, alături de alți factori, a provocat o scădere severă.

"Se așteaptă ca creșterea globală să se prăbușească de la 5,7% în 2021 la 2,9% în 2022 - semnificativ mai puțin decât 4,1%, cât se anticipa în ianuarie", se arată în raportul Global Economic Prospects.

"Se așteaptă ca economia mondială să înregistreze cea mai accentuată decelerare după o primă redresare din recesiune globală din ultimii peste 80 de ani", a adăugat instituția.

Creșterea economică mondială își revenise la 5,7% anul trecut, după încetinirea cauzată de pandemia Covid-19.

"Războiul din Ucraina, blocajele din China, întreruperile din lanțul de aprovizionare și riscul de stagflație lovesc în creștere. Pentru multe țări, recesiunea va fi greu de evitat", a declarat președintele băncii, David Malpass.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Banca Mondiala