x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare de 3 miliarde de euro la BVB

Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare de 3 miliarde de euro la BVB

05 Mai 2021   •   10:41
Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare de 3 miliarde de euro la BVB

Banca Transilvania a ajuns la o capitalizare record de 3 miliarde de euro la BVB datorită creșterii cu 48% a prețului acțiunilor începând cu luna mai 2020.

În şedinţa de tranzacţio­na­re de marţi, prima după publicarea rezultatelor trimestriale anunţate săptă­mâna trecută, peste aşteptările unor analişti, banca de la Cluj a atins o capitalizare de 14,7 miliarde de lei (circa 3 miliarde de euro). Prețul pe acțiune se situează la 2,565 lei. Marți după-amiază acţiunile TLV s-au apreciat cu 3,2%, pe o lichiditate de 6,3 milioane de lei.

„Banca Transilvania a publicat rezultate în creştere în acest prim trimestru, fiind astfel în rând cu marile bănci americane. Prin aceste rezultate vedem şi semne clare că întreaga economie îşi revine, pe măsură ce ritmul vaccinării este unul ridicat, iar noi relaxări ale măsurilor ar putea fi aduse“, spune Radu Cojoc, broker la Goldring.

Săptămâna trecută, după închiderea şedinţei de tran­zacţionare, BT a anunţat un pro­fit net de 656 milioane de lei la nivel de grup, în creştere faţă de rezultatul net de 303 milioane de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, aşadar un plus de 116%. Pe de altă parte, veniturile ope­ra­ţio­nale ale grupului s-au majorat de la 934 milioane de lei la 1,16 miliarde de lei, în timp ce activele la ni­vel de grup au ajuns la aproximativ 111 miliarde de lei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: banca translvania bvb