x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băncile au pierderi uriaşe

Băncile au pierderi uriaşe

10 Mai 2008   •   00:00

Criza financiară mondială afectează într-o măsură mult mai mică România şi Europa de Sud-Est faţă de alte zone din Europa, spune Frederic De Leusse, director executiv la grupul Credit Agricole şi preşedinte al Grupului Emporiki.

Criza financiară mondială afectează într-o măsură mult mai mică România şi Europa de Sud-Est faţă de alte zone din Europa, spune Frederic De Leusse, director executiv la grupul Credit Agricole şi preşedinte al Grupului Emporiki. El a adăugat că asistăm la cea mai mare criză financiară care are loc de la cel de-al doilea război mondial, care a început ca o criză a creditelor în SUA şi s-a extins şi a devenit o criză globală. “Dacă acum trei luni aşteptam pierderi de 200-300 de miliarde de euro, acum pierdem 800 de miliarde de euro”, a declarat De Leusse. El a mai spus că marii cîştigători ai crizei sînt ţările din Orientul Mijlociu şi China. “Noile reguli de contabilitate spun că trebuie să valorificăm mijloacele fixe, însă piaţa este foarte jos şi avem pierderi uriaşe.”

 

 

 

EXTINDERE. Emporiki Bank vrea să investească peste 30 milioane euro în extinderea activităţii în România şi să deschidă 25 de sucursale pînă la sfîrşitul lui 2008, iar pînă în 2011 banca vrea să aibă încă 150 de unităţi, a declarat managerul general al Emporiki România, Panagiotis Varelas. Modificările au survenit ca urmare a schimbării strategiei după cumpărarea băncii-mamă din Grecia de către Credit Agricole.

×
Subiecte în articol: economic