x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Baneasa - Birouri de 35 de milioane de euro

Baneasa - Birouri de 35 de milioane de euro

de Adrian N. Ionescu    |    24 Noi 2005   •   00:00
Baneasa - Birouri de 35 de milioane de euro

Primele doua cladiri de birouri din Baneasa Business & Technology Park vor fi date in folosinta in 2007.

Cel mai amplu proiect de dezvoltare urbana din Europa Centrala si de Est, amplasat in Baneasa, continua cu inceperea constructiilor in zona dedicata afacerilor. Conceptul este unic in Romania si in Europa de Sud-Est.

Primele doua cladiri de birouri si facilitatile aferente din Baneasa Business & Technology Park (BBTP) vor fi date in folosinta la inceputul anului 2007, potrivit oficialilor de la Baneasa Investments, care au anuntat ieri lansarea lucrarilor la cea de-a doua zona din cadrul Proiectului Baneasa. Investitia se ridica la 35 de milioane de euro dintr-un total de 250 de milioane pentru BB&TP.

OFERTA. Pe o suprafata de teren de 12 hectare, in urmatorii 5 ani se vor construi 11 cladiri de birouri de clasa superioara (A si A+, conform cotatiei de specialitate). Pe un metru patrat se va plati o chirie de circa 17 euro, conform Nicoletei Radu, manager al departamentului de inchirieri al BB&TP. Primele doua cladiri de birouri care vor fi gata vor avea 30.000 mp construiti, respectiv 26.000 mp utili. In prima faza, vor fi disponibile 267 de locuri de parcare, realizandu-se o rata de un loc de parcare la 48 mp utili de birouri, sub norma minima europeana, de un loc la 50 mp, si mult sub media bucuresteana, de 150 de mp pe loc de parcare.

Cladirile sunt considerate de specialisti ca fiind perfecte pentru sedii de firma sau activitati de call center. Administratorii Proiectului Baneasa sunt deja in discutii avansate cu potentialii chiriasi. Totalizand o suprafata de 160.000 mp construiti, parcul de afaceri va mai cuprinde un hotel cu centru de conferinte, restaurante si club de sport.

CONCEPTUL. Baneasa Business & Technology Park este un concept de parc de afaceri deocamdata fara concurenta in Europa de Sud-Est - spun oficialii. "Este vorba de un adevarat Business Park, primul din Romania, in care isi gasesc o rezolvare moderna atat problemele vizibile (acces, vizibilitate, poluare, caldura si lumina), cat si cele complexe, care tin de oferta de infrastructura si IT&C", a declarat Michael Lloyd, reprezentantul investitorilor in proiect. Dezvoltat in cinci faze, proiectul va profita de subdimensionarea pietei spatiilor de birouri de calitate din Bucuresti, caracterizata de o rata de ocupare foarte mare. "Baneasa Business & Technology Park este un complex de birouri inovativ, prin suprafata si conceptul de integrare urbana alaturi de zona rezidentiala si de cea comerciala", a adaugat Nicoleta Radu.

Conceptul se bazeaza pe o proiectare neagresiva fata de mediu, tintind ca ambientul interior sa se armonizeze cu mediul exterior prietenos, astfel incat angajatilor firmelor cliente sa le fie greu sa-si schimbe locul de munca.

35

milioane de euro - costul a doua cladiri de birouri

250

milioane de euro - investitia BB & TP

17

euro - pretul chiriei pe metru patrat

PROIECT DE 1,2 MILIARDE DE EURO
SPATIU. Birourile vor totaliza 160.000 mp
Prevazuta sa se deruleze in urmatorii 10 ani de la lansarea in iunie anul acesta, investitia in intregul proiect Baneasa va costa 1,2 miliarde de euro. Este astfel etapizata incat lucrarile sa nu produca disconfort pentru clientii spatiilor in functiune. Primul obiectiv din zona comerciala, un supermagazin cash &carry va fi inaugurat zilele acestea. A treia zona principala, cea rezidentiala, va progresa conform aceluiasi criteriu al anularii disconfortului pe care l-ar putea produce lucrarile in desfasurare.
×
Subiecte în articol: economic birouri băneasa