x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani pentru drumuri spre ferme

Bani pentru drumuri spre ferme

de Daniela Ivan    |    26 Mai 2016   •   17:13
Bani pentru drumuri spre ferme
Sursa foto: Baloncici/Getty Images/iStockphoto

Fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de statul român pentru proiecte de investiții în infrastructura agricolă au fost epuizate ieri în şase minute de la deschiderea sesiunii de proiecte. Tot bugetul pentru 2016,  în valoare de 24,4 milioane de euro, a fost terminat, a anunţat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Au fost depuse 25 de proiecte, cele mai multe din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Dolj, Satu Mare și Timiș. "Suntem bucuroși de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurală. (...) Nevoia de finanțare în mediul rural este uriașă și orice alocare pe care autoritățile ar face-o este insuficientă, dar fiecare ban care ajunge în satul românesc este important” a declarat directorul general al AFIR, Eugen Popescu. Sprijinul nerambursabil pentru această măsură este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi un milion de euro pentru fiecare proiect.

De asemenea, AFIR a anunţat că începând cu 25 mai 2016 au fost deschise şi sesiunile anuale de depunere pentru Submăsurile 7.2-Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică şi 7.6-Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Ieri au fost depuse 46 de proiecte în valoare de 45 de milioane de euro pentru infrastructura rutieră din zona montană şi 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro în celelalte zone. Submăsura 7.2 are pentru sesiunea din 2016 o alocare de 360 de milioane de euro.

×