x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Beretta va produce arme de asalt la Plopeni

Beretta va produce arme de asalt la Plopeni

de Cristian Anton    |    11 Iun 2019   •   13:51
Beretta va produce arme de asalt la Plopeni

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va începe peste aproximativ şase luni să producă arme de asalt Beretta, în baza unui memorandum de înţelegere semnat luni cu compania italiană Beretta Holding, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cu ocazia semnării documentului. Statul român va deţine 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar restul de 20% de către Beretta Holding.

„Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia”, a afirmat ministrul Economiei. În primă fază, 15% din componentele armei vor fi produse în România, urmând ca ponderea producţiei autohtone să crească odată cu capacitatea fabricii. 



Contractul de offset va însemna modernizarea şi dotarea uzinei cu 6,5 milioane de euro şi oferirea unui pistol de 9 mm la fiecare armă de asalt achiziţionată 

Prezent la eveniment, Franco Gussalli Beretta, preşedinte Beretta Holding, a precizat că parteneriatul pe termen lung cu România este foarte important pentru compania pe care o reprezintă. „Sunt foarte bucuros să fiu astăzi aici şi abia aşteptăm succesul de viitor. Colaborarea dintre companiile noastre este un semnal de colaborare între Italia şi România, colaborare care a fost foarte puternică atât din punct de vedere politic, cât şi industrial. Acum, noi, Beretta, suntem foarte bucuroşi că putem fi parte a colaborării industriale dintre România şi Italia. Beretta are o abordare pe termen mediu şi lung şi este important pentru noi să stabilim o relaţie bilaterală. Începerea lucrărilor va fi graduală, iar Beretta va ajuta Romarm să fabrice componentele. Între timp, îi va ajuta să finalizeze armele”, a arătat el. 



Armata, mulţumită de arme

„Noi avem nevoie de clienţi şi Romarm are nevoie de un partener”, a adăugat preşedintele Beretta. La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a susţinut că specialiştii Armatei Române au testat această armă de asalt şi au fost mulţumiţi. „Aceste arme au fost testate de către MApN. Pentru acest an nu avem un buget pentru cumpărarea şi înlocuirea armamentului de asalt, dar pentru noi este foarte important să avem transfer tehnologic şi producţie în România”, a arătat Leş. 

 

×
Subiecte în articol: beretta Uzina Mecanică Plopeni Romarm