x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bloomberg: Criza din Europa va duce la prăbuşire economică şi financiară

Bloomberg: Criza din Europa va duce la prăbuşire economică şi financiară

30 Sep 2011   •   06:00
Bloomberg: Criza din Europa va duce la prăbuşire economică şi financiară

Criza datoriilor din Europa va duce anul viitor la prabusire economica si financiara si la tulburari sociale, potrivit analistilor intervievati de Bloomberg. Sondajul a fost realizat in randul a 1.031 de investitori, analisti si traderi din intreaga lume.

Cel putin un membru al zonei euro va renunta la moneda unica in urmatorii cinci ani, au anticipat 72% dintre acestia. Zona euro va intra in recesiune in urmatoarele 12 luni, cred trei sferturi dintre acestia.

Criza europeana va influenta negativ economia mondiala anul viitor, au mai spus o treime dintre participantii la sondaj.

"Este o criza grava. De la revenirea problemelor in Grecia, a aparut o criza de incredere, cu impact asupra pietelor si economiilor. Politicienii trebuie sa actioneze rapid", a declarat Jean-Yves Chereau, participant la sondaj si director pentru investitii la compania Halkin Investments in Londra.

Din cauza crizei, 56% dintre cei intervievati intentioneaza sa-si reduca expunerea la euro in urmatoarele sase luni, iar unul din trei si planurile din regiune, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Comisia Europeana a anuntat joi scaderea increderii in economie, in septembrie, peste asteptarile analistilor, la cel mai redus nivel din decembrie 2009.

Intre participantii la sondajul Bloomberg, 88% se asteapta la inrautatirea conditiilor economice.

×