x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Blue Tower se construieşte in cartierul Colentina

Blue Tower se construieşte in cartierul Colentina

de Daniela Ivan    |    13 Sep 2007   •   00:00
Blue Tower se construieşte in cartierul Colentina

Peste 16.000 de locuinţe vor fi construite in următorii cinci ani, in Capitală, de o singură companie imobiliară. Aceasta va investi circa 2,5 miliarde de euro in şaptesprezece proiecte rezidenţiale.

Blue Tower, primul dintre proiectele companiei imobiliare, aduce pe piaţa bucureşteană 156 de apartamente in zona Colentina din Bucureşti - Strada Fabrica de Gheaţă. "Clădirea de 16 etaje este construită pe un teren de 5.500 mp, in imediata apropiere a lacului Plumbuita şi reprezintă o investiţie de 30 de milioane de euro", a declarat Diwaker Singh, managing director la compania Copper Beech, dezvoltatorul proiectului. Blocul va cuprinde garsoniere, apartamente şi penthouseuri, suprafaţa medie a locuinţelor variind intre 45 şi 200 de metri pătraţi. Lucrările de construcţie au fost deja demarate şi se vor finaliza la jumătatea anului 2009.


PERSPECTIVE. Compania va dezvolta şaptesprezece proiecte şi a cumpărat deja 6 milioane de metri pătraţi de teren in Bucureşti şi in zonele limitrofe ale oraşului. Copper Beech va construi 16.000 de locuinţe, iar suma pe care compania o va investi este de 2,5 miliarde de euro. Printre proiectele viitoare se numără o clădire de 200 de apartamente in nordul Bucureştiului, un ansamblu de vile in apropiere de Capitală, in zona de nord, şi un cartier de locuinţe sociale in zona de vest, a anunţat Singh. In afara blocurilor de locuinţe, firma urmează să dezvolte şi cartiere de vile sau de locuinţe sociale, care vor beneficia de infrastructură proprie, spitale, magazine şi spaţii de agrement.


Preţuri

Preţul mediu pe metru pătrat construit in Blue Tower variază intre 1.400 şi 1.580 de euro, fără TVA, in funcţie de privelişte şi de etajul la care se află apartamentul. La acest preţ se adaugă costul garajului care este de 12.000 de euro plus TVA şi cel al boxei care costă 5.000 de euro plus TVA. Cumpărătorii trebuie să achite 25% din valoarea locuinţei in momentul semnării contractului, iar restul de 75% fie in tranşe lunare egale pănă la finalizarea construcţiei, fie toată suma la recepţia apartamentului. Proiectul s-a bucurat de un mare succes, pănă in prezent au fost văndute 110 apartamente din cele 156 ale complexul. Cumpărătorii sunt atăt persoane fizice, căt şi companii şi fonduri de investiţii internaţionale.


×
Subiecte în articol: economic