x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boagiu colaborează cu prefecturile în vederea dezvoltării infrastructurii

Boagiu colaborează cu prefecturile în vederea dezvoltării infrastructurii

18 Noi 2010   •   20:11

Protocolul prevede că prefecturile vor susţine demersurile MTI şi ale companiilor din subordinea acestuia în vederea accelerării procedurilor de transfer şi expropriere pentru cauză de utilitate publică.

"Mă bucur că am găsit o foarte mare deschidere la prefecţi pentru sprijinirea proiectelor ministerului. Pentru construcţia de autostrăzi şi drumuri de interes naţional este nevoie de o cooperare bună cu cei de la nivel local pentru că foarte multe din problemele care apar sunt de competenţa lor. Modernizarea infrastructurii este un obiectiv de interes naţional şi de aceea cred că este nevoie o largă coaliţie pentru susţinerea acestui obiectiv", a declarat, într-un comunicat, Anca Boagiu.

Totodată, părţile vor colabora prin facilitarea ocupării de amplasamente, inclusiv prin emiterea acordului de acces pe terenurile proprietate publică a statului aflate în administrarea autorităţilor locale sau aflate în proprietatea privată a unităţilor administrativ-teritoriale, până la finalizarea procedurilor de transfer sau de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

×