x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boagiu colaborează cu primarii de comune pentru dezvoltarea infrastructurii

Boagiu colaborează cu primarii de comune pentru dezvoltarea infrastructurii

23 Noi 2010   •   18:29

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat marţi un protocol de colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (AcoR), în vederea oferirii de suport reciproc pentru dezvoltarea infrastructurii, în special pentru procedurile de expropriere.

Protocolul prevede ca părţile să colaboreze pentru facilitarea începerii lucrărilor de construcţie de autostrăzi, de drumuri de interes naţional şi drumurile vicinale adiacente acestora, precum şi a lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare.

În acest sens, primăriile de comune vor susţine demersurile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ale companiilor din subordine, în vederea accelerării procedurilor de transfer şi exproprieri.

“Am convingerea că nu putem face lucrări majore de infrastructură într-un timp rezonabil în România fără asemenea parteneriate. Primarii de comune pot contribui la accelerarea acestui proces de modernizare a infrastructurii şi vor avea în Ministerul Transporturilor un sprijin garantat. Sper ca după semnarea acestor acorduri cu prefecţii şi primarii de comune să reuşim să grăbim procesul de exproprieri”, a declarat într-un comunicat Anca Boagiu.

AcoR este o asociaţie pentru primarii de comune, reprezentând interesele a 2.863 de comune.

Boagiu a mai semnat săptămâna trecută un protocol asemănător cu cele 42 de Instituţii ale Prefectului.

×