x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boagiu vrea sa recupereze datorii de 10 milioane de lei de la companiile aeriene

Boagiu vrea sa recupereze datorii de 10 milioane de lei de la companiile aeriene

14 Sep 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să recupereze datorii de peste 10 milioane de lei de la mai multe companii aeriene low-cost care operează pe piaţa din România, la solicitarea ministrului de resort Anca Boagiu, au declarat, pentru Agerpres, surse din piaţa aeronautică din România.

Potrivit sursei citate, ministrul a solicitat, în urma unei întâlniri cu directorii din MTI, să se recupereze creanţele deţinute de Aeroportul Băneasa la mai multe companii private.

La ora actuală, pe Aeroportul Băneasa operează cinci companii aeriene, cele mai importante fiind Blue Air ? companie românească, şi Wizz Air ? companie din Ungaria.

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa ? Aurel Vlaicu (AIBB-AV) a înregistrat o evoluţie pozitivă în primele şase luni ale anului faţă de primul semestru al anului 2009, cu o creştere de trei procente a traficului de pasageri (966.268 de pasageri de la începutul anului până la finele lunii iunie 2010), numărul de mişcări aeronave comerciale menţinându-se aproximativ la acelaşi nivel (13.086 aterizări/decolări).

Pentru sfârşitul anului, Aeroportul Băneasa estimează un trafic de 2,1 milioane de pasageri. 

×
Subiecte în articol: economic