x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc: Am decis îngheţarea salariilor demnitarilor

Boc: Am decis îngheţarea salariilor demnitarilor

11 Apr 2009   •   00:00

Primul-ministru Emil Boc a anunţat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că a decis îngheţarea salariilor demnitarilor în anul 2009, scrie Agerpres.

'Niciun demnitar nu va beneficia de o majorare salarială', a precizat şeful Executivului. El a anunţat totodată că Guvernul a ales soluţia să nu fie concediat 5% din personalul bugetar şi identificarea de soluţii de creştere salarială pentru 2009 în vederea stimulării economice.

'Nu vom face concedieri, dar aceasta nu înseamnă că agenţiile şi instituţiile din subordinea guvernului vor tăia frunze la câini. Vom face o restructurare guvernamentală a structurilor din subordinea ministerelor, astfel încât banul să nu fie risipit', a argumentat primul-ministru.

Emil Boc a mai spus că a trimis la Parlament proiectul de ordonanţă privind eliminarea cumulului dintre salarii şi pensii, precizând însă că persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei pe lună îşi pot continua activitatea ca angajaţi bugetari.

În ceea ce priveşte forma finală a OUG cu privire la sporurile acordate pentru personalul bugetar, premierul a precizat că doreşte eliminarea abuzurilor şi păstrarea sporurilor necesare şi binevenite în sistem, precum şi respectarea angajamentului faţă de partenerii sociali. (V.A.)

×
Subiecte în articol: economic