x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc: Băncile străine care scot bani din ţară vor plăti "supraimpozit" pe profit

Boc: Băncile străine care scot bani din ţară vor plăti "supraimpozit" pe profit

19 Mai 2009   •   00:00

Guvernul va introduce măsuri dure, precum supraimpozitarea profiturilor obţinute de băncile străine, dacă băncile străine prezente în România nu îşi vor menţine liniile de finanţare în ţară şi vor încălca astfel înţelegerea convenită la Viena în luna martie, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.



"Dacă băncile străine, prin reprezentanţele lor din România, nu vor înţelege că au fost la bine alături de români, adică au obţinut profituri extrem de importante în România, în vremuri foarte bune, iar acum, când vremurile sunt dificile, vor povara crizei numai pe umerii românilor şi ei să îşi retragă banii la băncile lor din străinatate, atunci Guvernul nu va sta cu mâinile în sân. Avem posibilitatea să aplicăm mai multe măsuri, care sunt şi în alte părţi ale lumii, precum acea taxă Robin Hood, numită supraimpozitarea profiturilor. Sperăm să nu ajungem la această situaţie", a afirmat Boc, la postul public de radio.

Acesta atrage atenţia că Guvernul poate lua "foarte repede" aceste măsuri.

"Sper ca băncile străine să respecte înţelegerea şi să îşi menţină liniile de creditare (...) Nu se pot spăla pe mâini şi să ne trateze ca pe un stat care nu are nicio pârghie să intervină", a spus Emil Boc.

Premierul mai spune şi că a primit deja semnale potrivit cărora băncile nu şi-ar menţine liniile de finanţare, dar că "mulţi au spus că au asemenea temeri".
antena3.ro

×
Subiecte în articol: economic