x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bogdan Olteanu: Impozitul forfetar adânceşte criza

Bogdan Olteanu: Impozitul forfetar adânceşte criza

14 Apr 2009   •   00:00

PNL ar putea depune o moţiune simplă pe impozitul forfetar, care să fie urmată de o moţiune de cenzură în cazul menţinerii acestei măsuri considerate de liberali drept un factor de adâncire a crizei. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a declarat, astăzi, că va propune conducerii PNL şi grupului parlamentar al deputaţilor liberali iniţierea unui asemenea demers.

"Rămânerea impozitului forfetar în lege mă face să propun grupului parlamentar al PNL şi conducerii PNL ca în zilele următoare să elaborăm şi să depunem o moţiune simplă pe tema eliminării impozitului forfetar şi a revenirii la cota unică de impozitare. În cazul în care Guvernul nu îşi va însuşi conţinutul acestei moţiuni şi nu va renunţa la impozitul forfetar, doresc să susţin introducerea unei moţiuni de cenzură pe această temă extrem de serioasă", a susţinut Bogdan Olteanu, citat de antena3.ro.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat că o asemenea măsură nu contribuie la încurjarea firmelor în a-şi păstra afacerile în România. Mai mult, impozitul forfetar ar încălca principiul predictibilităţii în afaceri.

"Poziţia PNL, încă de la apariţia crizei în România, din noiembrie, este aceea că trebuie să păstrăm companiile în România şi să ne asigurăm că nu se închid şi sunt relocalizate în alte ţări cu medii de afaceri mult mai favorabile. Primul motiv este că această introducere a impozitului forfetar încalcă două prevederi ale Codului Fiscal: principiul predictibilităţii şi o prevedere expresă care spune că orice modificare intră în vigoare la 1 ianuarie a anului viitor, nu la 1 mai a anului în curs", a spus deputatul PNL.

Bogdan Olteanu a explicat că, prin introducerea impozitului pe pierdere, "Guvernul trece de la o atitudine pasivă de criză la una activă de angajare şi adâncire a crizei, prin lovirea şi mai mare, prin împovărarea şi mai mare a companiilor deja aflate în dificultate".

Iniţiativa deputatului liberal vine în întâmpinarea declaraţiilor prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a afirmat, sâmbătă, la Craiova, că partidul său va declanşa o campanie naţională împotriva introducerii impozitului forfetar pentru IMM-uri, care ar putea arunca în şomaj peste 500.000 români. (V.A.)

×
Subiecte în articol: economic forfetar