x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie radicală. O importantă companie financiară pleacă din România după 20 de ani

Decizie radicală. O importantă companie financiară pleacă din România după 20 de ani

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   17:15
Decizie radicală. O importantă companie financiară pleacă din România după 20 de ani

BRD Finance IFN, parte a Grupului BRD și activă pe piața din România de 20 de ani, este în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite și intenționează să își înceteze activitatea, conform unui raport publicat de BRD.

„La 31 martie 2024 și la 31 decembrie 2023, BRD Finance IFN SA se afla în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenționează să înceteze activitatea și, din această perspectivă, a apreciat că principiul continuității activității pentru întocmirea situațiilor sale financiare nu este adecvat”, se menționează în raport.

Pe 26 ianuarie 2024, Consiliul de Administrație al BRD Finance IFN a aprobat vânzarea întregului său portofoliu de credite către o terță parte. Detaliile tehnice ale transferului sunt în curs de analiză, iar finalizarea vânzării este așteptată în cursul anului 2024.

La finalul lunii aprilie, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A., intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN S.A.

BRD Finance este deținută în proporție de 49% de BRD-SocGen și 51% de SG Financial Services Holding. La 31 martie 2024, portofoliul de credite nete al BRD Finance era de 173 milioane lei, în scădere față de 374 milioane lei la 31 martie 2023.

Compania a fost prezentă pe piața din România din aprilie 2004, desfășurându-și activitatea prin credite pentru achiziții de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale, potrivit economedia.

×
Subiecte în articol: BRD Finance IFN portofoliu de credite