x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUCUREŞTI ­ Cernavodă: Licitaţie pentru benzinării

BUCUREŞTI ­ Cernavodă: Licitaţie pentru benzinării

23 Apr 2008   •   00:00

Companiile Rompetrol Downstream, Petrom, MOL România, OMV România Mineraloel şi Agip România au depus oferte la licitaţia organizată de Ministerul Transporturilor pentru concesionarea spaţiilor necesare construcţiei de benzinării pe traseul Autostrăzii Bucureşti ­ Cernavodă



Companiile Rompetrol Downstream, Petrom, MOL România, OMV România Mineraloel şi Agip România au depus oferte la licitaţia organizată de Ministerul Transporturilor pentru concesionarea spaţiilor necesare construcţiei de benzinării pe traseul Autostrăzii Bucureşti ­ Cernavodă, contract estimat la peste 53 milioane de euro, a anunţat instituţia. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va concesiona lucrările şi serviciile de alimentare cu carburanţi în cinci loturi, cu două staţii de servicii de distribuţie carburanţi pe lot. Investitorii puteau depune oferte pentru unul sau mai multe loturi.
Rompetrol Downstream şi OMV România Mineraloel au depus oferte pentru toate cele cinci loturi. Potrivit anunţului de licitaţie, durata maximă a contractului este de 29 ani, iar termenul maxim pentru proiectare şi execuţie a lucrărilor de construcţie a fiecărei staţii de alimentare cu combustibil va fi de şase luni.
În această perioadă, cîştigătorul licitaţiei trebuie să asigure staţii mobile de distribuţie de carburanţi în toate cele 10 spaţii unde urmează să fie construite benzinăriile. Contractul de concesiune de lucrări publice şi servicii va fi atribuit prin licitaţie deschisă.

×
Subiecte în articol: economic